Lucent Engineering

Lucent Engineering

Iets laten produceren moet je overlaten aan specialisten, zeker als het een technisch geavanceerd product is dat alleen met zeer grote investeringen economisch kan worden geproduceerd. LED voertuigverlichting is zo’n product, en met Lucent Engineering heeft Wiegel ook een specialistische partner gevonden die garant staat voor betrouwbare en betaalbare topkwaliteit. In haar mission statement stelt Lucent dat haar missie is het ontwerpen en produceren van lampen series die precies zijn toegesneden op specifieke gebruiksdoelen.

Lucent heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Zuid Korea en Singapore, en een wereldwijd dealer netwerk zorgt er voor dat de producten worden afgezet in de beoogde markten. Het dealernetwerk zorgt ook voor een constante terugkoppeling naar de Lucent ontwerpers met problemen, vragen en mogelijkheden uit de eigen markt waarmee een continue productverbetering wordt gegarandeerd.

Kenmerkend voor Lucent Engineering producten is naast het zorgvuldige ontwerp, de grote aandacht die materiaal en componentkeuze krijgt. Topklasse LED’s van Cree en Phillips, hoogwaardige Deutsch connectoren op alle lampen, zorgen voor een hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid. Maar ook wat betreft conservering worden geen halve maatregelen genomen. Zo wordt bijvoorbeeld bij de industriële Blacktips serie structureel een professionele marine conservering ingezet, om er voor te zorgen dat bij gebruik in zoutmijnen, en op plekken waar kwistig met zout wordt gestrooid, de lampen zeer langdurig er als nieuw blijven uitzien.

Alle lampen zijn uitgevoerd met polariteitsbescherming, en voldoen minimaal aan ontstoring volgens de Cisper 25 class 1 rating, en bij de meeste lampen is een stof en waterdichtheid volgens IP 69 gewoon helemaal standaard.

Lucent Engineering